Episode A2/B1 - Mijn vakantie op Texel
Good for: B1Episode Number:2

Episode A2/B1 - Mijn vakantie op Texel

A short podcast story about the holidays in Texel

Published at: Tuesday, March 17, 2020

Share:

Transcript:

Veel Nederlanders gaan graag op vakantie in eigen land. Ik ook! Ik ben vorige week naar Texel geweest. Ik heb samen met mijn vrouw gekampeerd. Texel is een prachtig eiland. Je zou het ook moeten bezoeken! 
Texel is een waddeneiland. Het hoort bij de provincie Noord-Holland en het is 25 kilometer lang. Er wonen ongeveer 14.000 mensen. 
Als je naar Texel wilt, moet je in Den Helder de veerboot nemen. Den Helder is een stad ten noorden van Amsterdam. De boottocht naar het eiland duurt maar 20 minuten. Heel kort dus! 
Texel is leuk voor jong en oud. Er zijn grote stranden, dus als het lekker weer is kan je zwemmen. Maar ook in de winter is Texel een goede vakantieplaats. Je kunt er heerlijk wandelen door de bossen en de duinen. Er zijn verschillende bungalowparken en hotels voor toeristen. Het is een goede plek om tot rust te komen en te ontspannen.
Mijn vrouw en ik hebben een week gekampeerd met onze tent. We houden van eenvoudige vakanties, zonder luxe. We arriveerden op zondagmiddag en we zijn tot zaterdagmiddag gebleven. We hebben goed weer gehad. De watertemperatuur was fantastisch, omdat het zomer is. De Noordzee is nooit heel warm, maar we konden zwemmen. We hebben ook veel op de camping gezeten. Mijn vrouw is verslaafd aan lezen. Ze heeft in één week 3 dikke boeken gelezen.  Ik niet! Ik las af en toe een tijdschrift en ik heb veel gezwommen en hardgelopen. 
Wist je dat Nederland 6 Waddeneilanden heeft? Dat zijn Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, en Rottumeroog. Die 6 eilanden liggen mooi op een rij. Ze vormen de grens tussen de Noordzee en de Waddenzee. Je kunt hier bijzondere dieren zien, zoals zeehonden en zeldzame watervogels! Die hebben wij helaas niet gezien tijdens onze vakantie. 
In oktober gaan we weer op vakantie. Dan is het herfst. We zijn al onze vakantie aan het plannen. Mijn vrouw wil graag naar het zuiden van Nederland, naar Limburg. Limburg is een mooie provincie. Het is er heuvelachtig. Je kunt er prachtige wandelingen maken in de natuur. 
Ik vind Limburg een interessante optie, maar ik wil ook graag naar Zeeland. Ik wil de stad Middelburg bezoeken.
comments

Login to leave a comment

Fardowsa
Goed

Related practice books!

See all books