Nederlandse lessen via Skype: Leer Nederlands online!

Online lessen Nederlands van The Dutch Online Academy

Nederlands leren online Skype - Je kunt Nederlands leren via Skype

Online Nederlandse lessen

Geschreven door onze online leraar Nederlands - online lessen Nederlands via Skype

Veel mensen zijn een beetje nerveus voor hun eerste Nederlandse les online. Zullen we onmiddellijk in het Nederlands praten of beginnen we in een andere taal? Wat als ik mezelf niet goed in het Nederlands kan uitdrukken? Hoe kunnen we foto's of documenten delen? Wat als mijn niveau te laag is? Wat als ik tien fouten maak in een zin van elf woorden? Die vragen komen misschien bij je op voor een Nederlandse les, maar je hoeft je geen zorgen te maken.
Ook voor mij als docent Nederlands is het een beetje spannend om een ​​nieuwe student te ontmoeten, maar na tien seconden wordt dat gevoel nieuwsgierigheid en motivatie, zowel voor mij als voor de persoon met wie ik praat.

De eerste online Nederlandse les

De eerste les is uiterst belangrijk. Het is mijn taak als online leraar Nederlands om de student te leren kennen en zijn of haar niveau te schatten. Het is niet moeilijk om dit te doen wanneer de student zich comfortabel en zelfverzekerd voelt. Ik hoor graag de verhalen achter de wens om Nederlands te leren. Dit vertelt me ​​veel over de motivatie en de leerdoelen, die ons kunnen helpen de lessen vorm te geven aan de behoeften van de studenten. Ik zeg "ons", omdat ik wil dat de student eigenaar wordt van haar of zijn leerproces. Natuurlijk bied ik al het materiaal, de structuur en de oefening die nodig zijn om gestadige vooruitgang te bereiken, maar het is de student die het echte werk moet doen! Een taal leren kost tijd. Daarom zie ik mezelf niet alleen als online leraar Nederlands, maar ook als taalcoach.

Weet je wat een buitenlands accent is? Het is een teken van moed.

Fouten maken is cruciaal voor het leerproces. Wanneer je een taal studeert, kun je niet vooruitgaan zonder er heel veel van te maken. Het is mijn taak om de fouten in twee groepen te verdelen: het bespreken waard en (nog) niet het bespreken waard. Je kunt niet alles tegelijk doen en er is een bepaalde volgorde waarin je van je fouten moet leren. Ik begeleid studenten van de ene stap naar de andere. De grammaticale onderwerpen of woorden die ik met een A2-student bespreek, zijn totaal anders dan de onderwerpen die ik met een C1-student bespreek.
Ik wil ook dat de student weet dat dagelijkse gesprekken met Nederlandstaligen vanaf dag 1 mogelijk zijn. Nee, je zinnen zullen niet perfect zijn. Ja, het antwoord dat de andere persoon geeft, is misschien moeilijk of onmogelijk te begrijpen. Maar je kunt het proberen en je zult snel die fijne, kleine succesmomenten hebben. Of het nu gaat om een ​​"tasje" in de supermarkt ​​of om deelnemen aan een groepsgesprek op een verjaardagsfeestje: jezelf kunnen uitdrukken in een nieuwe taal is zeer de moeite waard. Online Nederlandse lessen via Skype kunnen je helpen deze situaties te oefenen.
Uiteindelijk is het doel van het leren van een taal communicatie: verbinding maken met anderen. En het is zeker geen wedstrijd. Ik heb dit artikel in het Engels geschreven, wat niet mijn eerste taal is en waarschijnlijk heb je enkele (of veel) fouten gezien. Maar de boodschap kwam over en ik kan mezelf uitdrukken! En daar gaat het allemaal om, toch?
Ik wens je een succesvolle maar bovenal LEUKE taalreis. Blijf leren!
Meer informatie over: private lessons & group lessons. Wil je lessen volgen, maar ook totale flexibiliteit? Kijk dan naar onze Video Courses!

De Dutch Online Academy biedt artikelen, grammatica-uitleg, woordenlijsten, Nederlandse grammatica-oefeningen en online Nederlandse lessen via Skype. Begin vandaag nog met Nederlands leren!

comments

Login to leave a comment