Individuele Online Lessen Nederlands.

Individuele lessen, op maat gemaakt door een professionele leraar.

Mijn naam is Ida Mathilde en ik ben leraar Nederlands. Ik heb meer dan 2000 online lessen gegeven en ik ben een gediplomeerd docent Nederlands.

Student reviews

Review by:
Jenny Smith

B1 Grammar Boost

Ik vond de cursus nuttig en ik stak er veel van op met name met de unieke oefeningen en de tijd om te praten. Maar het belangrijkste volgens mij is dat de cursus echt leuk was! Je denkt misschien dat grammatica saai of droog gaat worden, maar Ida maakt het leuk en interessant! Ik ga aan de volgende cursus meedoen en ik ben van plan om met Ida verder te gaan.

Review by:
A.P.

B1 Grammar Boost

Ik heb van de cursus genoten en ik heb veel nieuwe dingen geleerd. Mijn grammatica was niet zo goed en ik voel nu dat het beter is. Ik vind de onderwijstechniek leuk om de grammatica te oefenen.

Review by:
Julia B.

C1 conversation

De C1 conversatie-cursus met Ida was fantastisch. Ze weet altijd interessante onderwerpen te vinden en betrekt alle deelnemers. De mix van deelnemers maakt het nog interessanter. Het uur vliegt elke keer voorbij.

Review by:
Robson Campos

A2 Grammar Boost

De cursus "Grammar Boost A2" is een uitstekende manier om Nederlands te leren. Als je je Nederlandse grammatica wilt verbeteren, raad ik het aan, omdat de lessen erg dynamisch en praktisch zijn en Ida veel kennis heeft van de Nederlandse taal, ze geeft ons elke week les en legt de inhoud van de les uit met grote efficiëntie, gemak en enthousiasme.

Review by:
Ingrid

Share your story course

Ik heb veel conversatiecursussen gevolgd. Maar de "Deel je Verhaal-cursus" is heel anders en heel nuttig. Ik heb al veel geleerd toen ik de presentatie aan het voorbereiden was. De voorbereiding neemt ook niet veel tijd in beslag. Omdat je tijdens de presentatie meer en coherenter spreekt dan in de "normale" conversatiecursus, krijg je ook een meer individuele feedback. Warmste aanbeveling voor de cursus!

Review by:
Anna W.

Put it into practice A2

Dit was een geweldige cursus. Voor degenen onder ons die wilden bekijken wat we hebben geleerd in de A2 Grammar Boost, maar nog niet door wilden gaan naar B1 Grammar Boost, dit was de perfecte tussenoplossing. Ik zou deze cursus zeker nog een keer aanbieden aan iedereen die wat meer tijd wil nemen om te oefenen wat ze al hebben geleerd......en op een leuke manier!

Review by:
Christina L.

Put it into practice A2

Als je op zoek bent naar een cursus met een beetje meer structuur dan een conversatie cursus dan is deze cursus voor jou. Ida combineert interessante onderwerpen met nuttige grammatica constructies in deze "A2 Put it into practice."

Review by:
A.P.

B1 Grammar Boost

Ik heb van de cursus genoten en ik heb veel nieuwe dingen geleerd. Mijn grammatica was niet zo goed en ik voel nu dat het beter is. Ik vind de onderwijstechniek leuk om de grammatica te oefenen.

This is the best Dutch language course I have taken, and I wish I had found it sooner rather than having wasted my money elsewhere. Ida knows her stuff and never makes you feel nervous about participating during the lessons. Her explanations are clear and timely. I will be signing up for another course after the Summer Holidays.

Review by:
Dr. Martha Montero-Sieburth

Grammar Boost B1

Ik probeer nu al zes jaar Nederlands te leren en heb veel leraren gehad, maar weinigen waren zo geduldig en begripvol. Ik vond je aanpak, je directe werk met ons en het modelleren van zinnen met ons heel nuttig. Je kunt erop rekenen dat ik samen met jou Nederlands blijf leren!

We are not able to onboard new students at the moment. Please leave your informationin the contact form belowand we will be back to you as soon as possible.

If you are a current student, just write to your teacher and you will receive a link to proceed as usual

Individuele Les (60 min) + huiswerk + Correcties

De lessen geven je inzicht in je sterke en zwakke punten en zullen je motiveren meer te leren. Het wordt aanbevolen om meerdere lessen te boeken, zodat ik je leerstijl, niveau en doelen beter leer kennen.

Each lesson includes:

 • Privé 1&1 les via Skype
 • Huiswerk
 • Correctie van het huiswerk
Prijs een les55€55€/lessonContact form
Prijs pakket 5 lessen250€50€/lessonContact formBespaar 25€

Are you an organization? We can addapt to your special needs, Contact us for more info

Frequently asked questions

 • Hoe zijn de lessen gestructureerd?

  +
  Tijdens onze eerste les kan ik een idee krijgen van je niveau en behoeften. Ik heb een breed scala aan thema's, spreekoefeningen en artikelen die we kunnen gebruiken. Natuurlijk geef ik je feedback op je uitspraak, gebruik van grammatica en vocabulaire. Als je een specifiek onderwerp hebt waaraan je wilt werken, kun je dit meenemen naar de les of het me van tevoren laten weten via e-mail. Ik adviseer je meerdere lessen te nemen, zo leer ik je beter kennen en kan ik je beter helpen. Ik zal altijd met je delen wat ik in gedachten heb voor het huiswerk en onze volgende les.
 • Kun je iets meer over jezelf vertellen?

  +
  Ik ben docent Nederlands, maar ik woon in Spanje. Ik gaf les op een school in Nederland (in de buurt van Nijmegen), maar ik ben in 2017 naar Spanje verhuisd, waar ik de mogelijkheden om online Nederlandse les te geven heb verkend. Ook werkte ik een tijd bij een taleninstituut. Ik leer Spaans en ik weet dat het proces lang en soms moeilijk is, maar ik geniet van de kleine succesmomenten. Het gevoel dat conversaties steeds natuurlijker verlopen is erg bemoedigend. In mijn vrije tijd hou ik van hardlopen, lezen, tijd doorbrengen met familie en vrienden en koken (+ eten ;)).
 • Ik weet niet waar ik aan moet werken of wat mijn niveau is. Is dat een probleem?

  +
  Absoluut niet. Ik krijg snel een beeld van wat je nodig hebt en zal mijn mening met je delen.
 • Ik wil onze lessen combineren met zelfstudie. Is dat mogelijk?

  +
  Ik zal je sterke punten en zwakke punten in kaart brengen zodat je je Nederlands verder kunt ontwikkelen. Je ontvangt huiswerk (meestal met Google Docs). Dit is vaak een combinatie van schrijf-, lees-, grammatica- en luisteroefeningen, maar het hangt grotendeels af van jouw behoeften en doelen. Ik zal het huiswerk voor je corrigeren en we kunnen het tijdens onze volgende les bespreken als dat nodig is.
 • Hoe praten we met elkaar?

  +
  Via Skype of Zoom.
 • Is er ruimte voor informele conversatie tijdens onze lessen?

  +
  Ja. Informele gesprekken zijn belangrijk, omdat het gesprekken weerspiegelt die je buiten de lessen zou kunnen hebben. Bovendien is het een manier om je leerstijl en interesses te leren kennen. Ik zal je motiveren om je vocabulaire en grammatica uit te breiden, door ook meer gestructureerde spreekoefeningen aan onze lessen toe te voegen.
 • Hoe worden de lessen op maat gemaakt?

  +
  Door te luisteren naar hoe je graag leert, wat je leergeschiedenis is en wat je interesses zijn. Ik krijg snel een beeld van je niveau tijdens een eerste les en deel altijd mijn gedachten en ideeën met je. Ik geloof dat jij als student de eigenaar bent van je leerproces. The Dutch Online Academy moet je motiveren en begeleiden, zodat je de juiste tools krijgt om te komen waar je wilt zijn.
 • Ik werk graag met een boek. Kan dat?

  +
  Ja, we kunnen tijdens onze eerste les bespreken welk boek je wilt gebruiken. Ik kan je ook advies geven als je niet weet welke boeken geschikt voor je zijn.
 • Ik wil me graag voorbereiden op een examen. Is dat mogelijk?

  +
  Ja. Ik heb ervaring met het voorbereiden van studenten voor het inburgeringsexamen en het staatsexamen NT2.

So... Do you want to start with your Dutch lessons?

Neem vrijblijvend contact op.

Ik probeer binnen 24 uur antwoord te geven.