Nederlandse podcasts: 3 redenen

woman-with-headphones-listening-music-6399 - Podcasts Dutch - Dutch podcasts

Nederlandse podcasts om Nederlands te leren: de kracht van Nederlandse podcasts

Wist je dat we onze eerste Nederlandse podcasts hebben gepubliceerd? Hier zijn 3 redenen waarom je ze nodig hebt!

1. Verbind woorden en geluiden met behulp van Nederlandse podcasts en transcripties

Nederlands leren? Je moet podcasts gebruiken die gemaakt zijn voor het leren van Nederlands! In boeken vind je woorden en grammatica, maar er is vaak een gebrek aan luistermateriaal. Gesproken teksten voor taalleerders zijn vaak saai en veel Nederlandse studenten wenden zich zelfs tot kinderfilms en series om zichzelf bloot te stellen aan voldoende Nederlands (en de taal in kinderfilms is zeker niet eenvoudig!). Vooral Nederlandstaligen die niet in Nederland wonen, merken al snel dat het niet zo eenvoudig is om mogelijkheden te vinden om naar het Nederlands te luisteren. Podcasts bedoeld voor Nederlanders zijn vaak te moeilijk om te volgen, vooral als je een beginner bent of een gemiddelde Nederlandse leerling.
Met de podcasts van The Dutch Online Academy kunt je een podcast kiezen die bij jouw niveau past en ernaar luisteren met of zonder de transcripties te lezen. De lengte en onderwerpen van de podcasts variƫren, maar je leert vaak iets over de Nederlandse cultuur terwijl je je Nederlandse luistervaardigheden oefent. Je zult ook wennen aan verschillende stemmen, omdat The Dutch Online Academy samenwerkt met mensen uit allerlei delen van Nederland.

2. Wen op een comfortabele manier aan de snelheid van praten

Spreken Nederlanders echt snel? Nee niet echt. Denk aan je eigen moedertaal, voor een taalstudent klinkt het waarschijnlijk ook snel. De snelheid van praten verschilt een beetje tussen talen, maar Nederlands is niet buitengewoon snel. Als je Nederlands leert, heb je echter misschien gemerkt dat er een groot verschil is tussen het Nederlands dat je tijdens het studeren hoort (met een leraar, een vriend, je partner of gewoon door online naar Nederlands leermateriaal te luisteren) en de "echte" wereld. Studenten kunnen gedemotiveerd raken door het antwoord van een moedertaalspreker na het vragen van "hoe gaat het"? Sommige studenten hebben niet eens de mogelijkheid om met Nederlanders te praten, omdat ze in het buitenland wonen. Voor hen zijn Nederlandse podcasts nog belangrijker!
Onze podcasts bieden een comfortabele en gecontroleerde omgeving om je Nederlandse luistervaardigheden te oefenen. Je kunt de teksten ook lezen en een niveau kiezen dat bij je past. De podcasts voor Dutch A1 zijn iets langzamer dan A2 enzovoort, maar we zorgen ervoor dat je in al onze podcasts moedertaalsprekers op een natuurlijke manier hoort praten. Natuurlijk wordt de woordenschat elk niveau groter, dus je kunt jezelf uitdagen als je wilt of je richten op de meest gebruikte Nederlandse woorden om je basis te leggen.

3. Leer onderweg: luister naar Nederlandse podcasts wanneer je maar wilt!

Het mooie van podcasts is dat je ze overal kunt gebruiken! Download gewoon onze Nederlandse podcasts op Spotify, Apple-podcasts of Google-podcasts of luister er gewoon naar via onze website. Je kunt je Nederlands verbeteren tijdens het uitlaten van de hond of op weg naar je werk! Daag jezelf uit door het hele verhaal te volgen voordat je het transcript leest. Nederlands leren kost tijd en doorzettingsvermogen. Wij van The Dutch Online Academy doen ons best om u de middelen te geven die uw leven gemakkelijker kunnen maken en uw Nederlands sneller kunnen verbeteren. Naast Nederlandse podcasts bieden we ook lessen, grammaticale uitleg in zowel Nederlands als Engels (met oefeningen!) en artikelen.
comments

Login to leave a comment