Sinterklaas in Nederland - Level A2
Good for: A2Episode Number:20

Sinterklaas in Nederland - Level A2

Sinterklaas is een belangrijk feest in Nederland. Het Sinterklaasfeest duurt van half november tot 5 december.  Een oude man, Sinterklaas genaamd, geeft tijdens dit feest cadeautjes en snoep aan de kinderen. Ook volwassenen vieren vaak Sinterklaas, maar het is vooral een feest voor kinderen. 

Published at: Thursday, October 15, 2020

Share:

Sinterklaas is een belangrijk feest in Nederland. Het Sinterklaasfeest duurt van half november tot 5 december. 
Een oude man, Sinterklaas genaamd, geeft tijdens dit feest cadeautjes en snoep aan de kinderen. Ook volwassenen vieren vaak Sinterklaas, maar het is vooral een feest voor kinderen. 
Sinterklaas is een heel oud feest. Het wordt al eeuwenlang gevierd. Volgens de legende is Sinterklaas een zeer oude man. Niemand weet hoe oud hij precies is. Hij heeft een lange witte baard en hij is heel aardig. Soms noemt men hem Sint-Nicolaas. Zijn kleding lijkt op de kleding van een bisschop. Ook heeft hij een gouden staf. Sinterklaas is gebaseerd op de bisschop Nicolaas van Myra, een heilige die in de derde eeuw na Christus leefde.
Mensen zeggen dat Sinterklaas in Spanje woont. Elk jaar komt hij in de herfst met zijn boot naar Nederland. Hij brengt cadeautjes en snoep mee voor de mensen, vooral voor de kinderen. Sinterklaas is een echte kindervriend. 
Sinterklaas komt elk jaar in een andere stad in Nederland aan. In 2019 kwam Sinterklaas aan in Apeldoorn. Honderden kinderen en hun ouders verwelkomden Sinterklaas. Door het coronavirus is het nog onduidelijk waar Sinterklaas in 2020 zal arriveren. 
Als Sinterklaas in Nederland is, plaatsen kinderen vaak ‘s avonds een schoen bij de open haard of op een andere plek. Soms zingen de kinderen ook liedjes. ‘s Nachts komt Sinterklaas naar de huizen. Hij rijdt met zijn paard op de daken en hij krijgt hulp van de Pieten. De Pieten zijn mannen en vrouwen die Sinterklaas helpen met het geven van de cadeaus. De volgende ochtend vinden de kinderen een klein cadeautje of pepernoten in hun schoen. Pepernoten zijn kleine, gekruide koekjes. Ze zijn een typische traktatie tijdens het Sinterklaasfeest. 
Op 5 december is het Pakjesavond. Dit is de grote afsluiting van het feest, want de volgende dag gaat Sinterklaas weer terug naar Spanje. Op 5 december krijgen kinderen vaak veel cadeautjes, maar ook volwassenen vieren pakjesavond. Zij maken vaak gedichten voor elkaar. 
comments

Login to leave a comment

Related practice books!

See all books