Podcast episode - A1/A2 - The four days walk
Good for: A1Episode Number:1

Podcast episode - A1/A2 - The four days walk

Every year, in Nijmegen the four days walk takes place. Find out more while listening to our first podcast episode!

Published at: Monday, March 16, 2020

Share:

Related items:

In the Dutch online academy we have the biggest high quality (and free) content library of Dutch learning material, for example, when to use huis or thuis.

Transcripts:

Vier dagen 40 of 50 kilometer lopen. Dat is een uitdaging! De Vierdaagse in Nijmegen is een evenement van vier dagen dat al meer dan 100 jaar in de zomer wordt gehouden. Het is het grootste wandelevenement van de wereld en staat ook bekend als The Walk of the World.
Elk jaar lopen er mensen uit ongeveer tachtig landen mee, onder wie veel militairen. Het evenement heeft drie afstanden: 30, 40 en 50 kilometer per dag. Kinderen en ouderen lopen 30 kilometer, vrouwen lopen 40 kilometer en mannen lopen 50 kilometer. Natuurlijk kunnen vrouwen ook 50 kilometer lopen, als ze dat willen.
In de week dat de mensen lopen, worden in het centrum van Nijmegen ook de Vierdaagsefeesten gehouden. Vele honderdduizenden supporters van de Vierdaagse zijn de hele week in de regio te vinden. Nijmegen is een mooie, oude stad. De stad ligt aan een brede rivier. Die rivier heet de Waal.
De deelnemers beginnen vroeg in de ochtend met lopen. Vaak al om 4 uur ‘s ochtends. Onderweg komen ze door verschillende dorpen en natuurgebieden. Langs de route staan de supporters, met eten, drinken en muziek.
Op de vierde dag bereiken de wandelaars de finish. Daar krijgen ze bloemen en een soort medaille: het gouden Vierdaagse kruisje. De wandelaars zijn dan vaak heel moe, maar ook heel blij.
Het is een gezellig evenement. Ga jij dit jaar lopen of kom je kijken?
comments

Login to leave a comment

Related practice books!

See all books