Mijn weekend - perfectum - A2/B1
Good for: A2Episode Number:9

Mijn weekend - perfectum - A2/B1

Je wil vast wel weten wat ik dit weekend heb gedaan, want ik heb een heel leuk weekend gehad! 

Published at: Tuesday, March 24, 2020

Share:

Transcripts:

Je wil vast wel weten wat ik dit weekend heb gedaan, want ik heb een heel leuk weekend gehad
Op vrijdagavond heb ik samen met mijn huisgenoot gekookt. Hij heet Willem. Na het eten hebben we een spannende film gekeken. Willem is na de film naar bed gegaan, maar ik ben nog b. Ik heb een paar pagina’s van mijn boek gelezen
Op zaterdagochtend ben ik om half acht opgestaan. Dat is best vroeg voor een zaterdagochtend! Eerst heb ik uitgebreid ontbeten en daarna heb ik de fiets uit de schuur gehaald. Ik ben naar de supermarkt gefietst. Ik heb appels, eieren, boter en meel gekocht. Daarna ben ik weer op de fiets gesprongen. Op weg naar huis heb ik een bosje bloemen gehaald bij de bloemenkraam. Ik hou van bloemen. 
Toen ik weer thuis was, heb ik de bloemen in de vaas gezet en ik heb de oven aangezet. Daarna heb ik de appels geschild en gesneden. Vervolgens heb ik het meel, de eieren en de boter gemixt. En weet je wat ik heb gemaakt? Je kunt het wel raden: een appeltaart! Hij is heel goed gelukt! Ik heb de taart aan Willem gegeven. Hij is vorige week namelijk jarig geweest. De taart was erg lekker. Ik heb zelf ook een flink stuk genomen
Op zaterdagmiddag heb ik mijn oma gebeld. Ze heeft me verteld dat ze veel in de tuin heeft gewerkt. Ik bezoek mijn oma niet vaak. Ze woont erg ver weg. Vorige maand heb ik haar één keer bezocht. Gelukkig kunnen we elkaar regelmatig bellen.
In de namiddag heb ik even in het park gewandeld. Om zes uur ben ik terug naar huis gegaan. Ik ben onder de douche gesprongen en ik heb me omgekleed. Ik heb mijn pyjama aangetrokken. De rest van de avond hebben Willem en ik bordspelletjes gespeeld. Het was erg gezellig! Ik heb twee keer gewonnen en één keer verloren. Daarna ben ik naar bed gegaan. Ik heb heerlijk geslapen.
Zondag was de beste dag van het weekend. Weet je wat Willem en ik hebben gekocht? Een hondje! Het is een labrador. We hebben hem op een boerderij opgehaald. Daar had een hond zes puppy’s gekregen. Onze pup is heel lief. Hij heeft een mooie bruine vacht. Ik heb nog nooit eerder een huisdier gehad. We zullen heel goed voor hem zorgen. En weet je hoe we hem hebben genoemd? Dali! Hij is vernoemd naar die beroemde Spaanse kunstenaar. 
En jij? Wat heb jij dit weekend gedaan?
comments

Login to leave a comment

Related practice books!

See all books