De Keukenhof - Learn Dutch Podcast B1
Good for: B1Episode Number:40

De Keukenhof - Learn Dutch Podcast B1

What do you think of when you think of typical Dutch attractions? Perhaps at De Efteling, Zaanse Schans or Het Rijksmuseum. But did you know that you can also admire the famous Dutch flowers in spring? In this podcast by The Dutch Online Academy you will learn all about it!

Published at: Friday, March 4, 2022

Share:

De Keukenhof

Waar denk jij aan als je aan Nederland denkt? Misschien denk je vooral aan regen en kou. Gelukkig is het bijna lente. Het voorjaar brengt ons zonnige dagen én prachtige geuren en kleuren. Als je goed om je heen kijkt, zie de eerste bloemen al in het gras verschijnen. Nederland staat bekend om zijn kleurrijke bloemen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de tulp symbool staat voor Nederland. En er is een plaats waar je van de allermooiste bloemen kunt genieten: De Keukenhof. 
Weet jij wat De Keukenhof is? Waarschijnlijk weet je wel wat een keuken is, maar daar heeft het niets mee te maken. De Keukenhof is namelijk een park in Lisse, een plaats in Zuid-Holland. De Keukenhof is in 1932 opgericht en is 32 hectare groot. Jaarlijks trekt het ruim een miljoen bezoekers van over de hele wereld, terwijl het park slechts een week of 8 open is. 
In het park kun je meer dan 7 miljoen krokussen, narcissen, tulpen, hyacinten, lelies en andere bolgewassen zien. De bloembollen worden in drie maanden, oktober tot en met december, geplant door wel veertig tuinmannen. Het resultaat is indrukwekkend. De bollen vormen samen prachtige kunstwerken in het groen. 
De Keukenhof is een van de grootste publiekstrekkers van Nederland. Het park is slechts twee maanden open, maar trekt in die tijd zo’n anderhalf miljoen bezoekers. Je zou het daarom de populairste attractie van Nederland kunnen noemen. 75% van de bezoekers komt uit het buitenland. 20 procent van de bezoekers komt uit Nederland en zo’n 40 procent uit Europa. Het park wordt steeds populairder, tussen 2013 en 2019 kwamen er elk jaar meer bezoekers bij. In 2020 was het park gesloten vanwege corona. In dat jaar stond de Keukenhof prachtig in bloei, maar de tentoonstelling kon niet open voor publiek. Gelukkig konden de mensen via de virtuele weg van de bloemen genieten. Het park deelde iedere week video’s met beelden van het park. Zo’n 23 miljoen mensen bekeken de bloemenpracht online. 
De Keukenhof is meer dan een toeristische trekpleister. Het park is belangrijk voor de economie. Het is namelijk bedoeld als een internationale bloemententoonstelling waar de Nederlandse bloemensector zijn bloembollen, bloemen, planten en laatste flora-trends presenteert aan een internationaal publiek. De bloembollen in het park worden daarom gratis gedoneerd door honderden kwekers. Het park is de beste reclame die zij zich kunnen wensen. 
In 2022 opent het park zijn deuren op 24 maart. Elk jaar heeft het bloemenpark een speciaal thema. Het thema voor 2022 is Flower Classics. Hierbij zal stil worden gestaan bij het feit dat bloemen al eeuwenlang bij ons leven horen. Bloemen worden bijvoorbeeld als klassieke symbolen gebruikt in kunst, architectuur en design. De roos staat natuurlijk symbool voor de liefde en de tulp voor de lente! In De Keukenhof krijgen deze klassiekers een speciaal plaatsje en de bekende Nederlandse tulp is natuurlijk het middelpunt. 
comments

Login to leave a comment

Related practice books!

See all books