Learn Dutch - Mijn verjaardag (zullen) - Level A2/B1
Good for: A2Episode Number:42

Learn Dutch - Mijn verjaardag (zullen) - Level A2/B1

Mijn verjaardagsplannen  Dit weekend wordt een bijzonder weekend, want ik ben op zaterdag jarig. Die dag geef ik een feestje. 

Learn how to talk about the future! It's easy. Read along with this Learn Dutch Podcast or check out the rules.

Published at: Tuesday, April 12, 2022

Share:

Mijn verjaardagsplannen 
Dit weekend wordt een bijzonder weekend, want ik ben op zaterdag jarig. Die dag geef ik een feestje. 
Op vrijdag ben ik om vijf uur klaar met werken. Na het werk ga ik boodschappen doen. Ik zal chips, nootjes en andere hapjes kopen. Ook moet ik veel frisdrank, wijn en bier halen, want mijn gasten zullen natuurlijk iets willen drinken op mijn feestje. Ik ga mijn verjaardag dit jaar groots vieren, want ik word vijftig jaar! Wat een leeftijd!
Als ik de boodschappen heb gedaan, ga ik naar huis om me om te kleden. Ik werk als conducteur in de trein, dus ik heb altijd een uniform aan. Ik denk dat ik meteen mijn pyjama zal aantrekken, want ik ben niet van plan om op vrijdagavond iets te doen. Ik ga de hele avond lekker niksen op de bank! Zo zal ik goed uitgerust zijn voor mijn verjaardag.
Op zaterdag ben ik jarig en in de ochtend krijg ik bezoek van mijn moeder. Ze kan heel goed koken en bakken, dus ik denk dat ze een taart zal meebrengen. 
Om 12 uur ga ik naar het centrum van de stad. Mijn goede vriendin Hanneke heeft me uitgenodigd voor een lunch. Ze kan ‘s avonds namelijk niet op mijn feestje komen. Hanneke kent een leuk cafeetje waar ik nog nooit ben geweest, dus daar gaan we die middag lunchen. 
Om 4 uur ‘s middags zal mijn vriend Bastiaan komen om me te helpen met de voorbereidingen van mijn feestje. Hij is mijn beste vriend, ik kan altijd op hem rekenen. Ik ga mijn verjaardag groots vieren, dus ik kan zijn hulp goed gebruiken. Hij zal de muziekinstallatie regelen en hij zal me helpen met de verlichting in de tuin. Ik heb een mooie tuin en het zal zaterdag lekker weer worden, dus dat komt goed uit! Terwijl Bas bezig is met de muziek en de verlichting, zal ik de hapjes en de drank klaarzetten. Er zullen ongeveer dertig mensen komen, dus ik heb ook statafels geregeld. Dat zijn tafels waar je aan kunt staan. Ze worden veel gebruikt op feestjes. Die tafels zet ik ook in de tuin. 
Om half zes zullen de eerste gasten arriveren. Ik verwacht dat het Irma en Jan zullen zijn, want zij komen altijd te vroeg! Rond die tijd komt ook de catering. Ik heb namelijk een cateraar gevraagd om voor lekkere warme hapjes te zorgen. Zo hoef ik daar zelf niet te veel mee bezig te zijn op het feest. 
Ik verwacht dat mensen de eerste uren vooral zullen praten, maar ik hoop dat we later op de avond ook zullen dansen. Ik mag dan vijftig jaar oud worden, maar ik kan nog steeds goed dansen! 
Mijn buren weten dat ik een feestje geef en ze vinden het geen probleem dat ik een avond lawaai zal maken. Ik hoop trouwens dat ze ook op mijn feestje zullen komen! Ik heb ze uitgenodigd. 
comments

Login to leave a comment

Related practice books!

See all books