Episode A1/A2 - Annelies
Good for: A1Episode Number:3

Episode A1/A2 - Annelies

The story of Annelies

Published at: Wednesday, March 18, 2020

Share:

Transcripts:

Mijn naam is Annelies. Ik woon in Amsterdam en ik ben 52 jaar oud. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en ligt in de provincie Noord-Holland. Het is een drukke stad, maar ik vind dat fijn. Ik hou van drukte en gezelligheid. Er is altijd iets te doen in deze stad. Ik ben trouwens niet in Amsterdam geboren. Ik kom uit een klein dorp, in de buurt van Rotterdam. 
Ik werk vier dagen als dokter in een ziekenhuis. Ik vind mijn werk heel leuk. Ik vind het fijn om mensen te helpen. In het weekend ga ik graag naar het theater of naar een museum. Ik heb twee kinderen, maar ze wonen niet in Amsterdam. Mijn dochter studeert in Maastricht en mijn zoon woont in Berlijn. Hij woont dus in Duitsland. Soms neem ik de trein naar Berlijn. De reis duurt ongeveer 6 uur. Mijn zoon heeft een mooi appartement in het centrum van de stad. 
Ik ben twaalf jaar geleden gescheiden, maar het contact met mijn ex-man is gelukkig goed. We zijn nu vrienden en we zien elkaar een paar keer per jaar. Sinds drie maanden heb ik een nieuwe partner. Hij heet Peter. Peter en ik wonen niet samen. Hij woont in Den Haag. We hebben elkaar ontmoet via internet. Peter en ik hebben veel gemeen. We houden allebei van koken en reizen. Hij komt regelmatig naar Amsterdam toe. Hij vindt mijn huis gezellig.
Ik ben heel blij met mijn woning. Mijn woning is een huis én een boot. Ik woon namelijk op een woonboot! Mijn woonboot ligt in de Amstel. De Amstel is een rivier in Amsterdam. Ik woon hier al acht jaar. Ik vind het fijn om op het water te wonen. Het heeft iets romantisch. 
Veel Amsterdammers en toeristen zijn geïnteresseerd in mijn woonboot. Één keer per jaar geef ik een barbecue voor de hele buurt. Dan kunnen de mensen mijn woning bekijken. Ze kunnen zien hoe het is om op een boot te wonen. Kom jij de volgende keer ook? 
comments

Login to leave a comment

Related practice books!

See all books