Mijn hobby’s - Learn Dutch Podcast A2 to B1
Good for: B1Episode Number:46

Mijn hobby’s - Learn Dutch Podcast A2 to B1

Mijn naam is Hans. Ik woon in Beuningen, dat is een dorp in de buurt van Nijmegen. Vroeger werkte ik als tuinman, maar nu ben ik met pensioen.

Published at: Saturday, June 25, 2022

Share:

Mijn naam is Hans. Ik woon in Beuningen, dat is een dorp in de buurt van Nijmegen. Vroeger werkte ik als tuinman, maar nu ben ik met pensioen. Ik heb dus meer dan genoeg tijd voor mijn hobby’s. En dat is maar goed ook, want ik heb nog al wat hobby’s! Ik zal je er wat meer over vertellen. 
Allereerst doe ik aan sport. Ik ben lid van de voetbalclub, hoewel ik zelf geen wedstrijden meer speel. Ik ben coach van een team en ik help mee met de trainingen. De kinderen in het team zijn rond de veertien jaar oud. Vroeger was ik zelf fanatiek voetballer, maar het is ook ontzettend leuk om de jongere generatie aan te moedigen en te ondersteunen. 
Elke zondagavond ga ik hardlopen. Dat doe ik samen met Jaap, hij is mijn beste vriend. We kennen elkaar al zo’n dertig jaar. Hij was vroeger mijn buurman. Samen trainen we voor hardloopwedstrijden. We rennen geen grote afstanden, hoor. Meestal schrijven we ons in voor kleine hardloopevenementen in de regio en dan lopen we 5 à 10 kilometer. 
Sinds kort ben ik ook met een nieuwe hobby begonnen, namelijk pottenbakken. Een goede vriendin van me is kunstenares en in haar atelier geeft ze pottenbakworkshops. Ik doe dit eens in de twee weken. Het is gezellig, maar ik ben er niet zo goed in. De meeste potten en borden die ik heb gemaakt, zijn niet echt mooi. Maar goed, ik heb er plezier in en dat is het belangrijkste. De volgende keer ga ik proberen een grote vaas te maken. 
Op dinsdagavond heb ik Italiaanse les. Ik doe dit puur voor de lol, ik ken namelijk geen Italianen en ik ga eigenlijk ook nooit op vakantie naar Italië. Maar het is een mooie taal en het houdt me scherp! Ik vind het belangrijk om mijn geheugen te trainen en nieuwe dingen te leren. Ik heb les in een kleine groep, in totaal zijn we met z’n zessen. Irma, één van mijn medecursisten, heeft voorgesteld om een keer met z’n allen naar Rome te gaan. Dat lijkt me een fantastisch idee, want dan kunnen we ons Italiaans echt in de praktijk brengen. 
Op donderdagochtend doe ik vrijwilligerswerk bij het bejaardentehuis. Ik ben zelf ook niet de jongste meer, maar ik vind het fijn iets te kunnen doen voor mensen die niet meer zo mobiel zijn. Samen met twee andere vrijwilligers organiseer ik elke donderdagochtend een activiteit, zoals een spelletjesochtend of een toneelvoorstelling. Laatst hebben we een modeshow georganiseerd in samenwerking met een winkel uit Nijmegen. De bewoners van het bejaardentehuis konden na afloop kleding kopen, als ze interesse hadden. Dat was een groot succes. 
Je hoort het, ik ben met pensioen, maar ik zit niet stil! En weet je wat mijn grootste hobby is? Mijn tuin! Zoals ik al vertelde, was ik vroeger tuinman. Nu ik meer tijd heb, werk ik veel in mijn eigen tuin. Het wordt nu zomer en het is heerlijk weer, dus ik zit graag tussen de bloemen op mijn terras met een goed boek. 
Ik hoop dat jij ook een fijne zomer hebt! 
comments

Login to leave a comment

Related practice books!

See all books