Ochtendroutine - Level A2 / B1
Good for: A2Episode Number:68

Ochtendroutine - Level A2 / B1

Are you a morning person? Listen to this morning routine and learn some separable verbs!

Published at: Thursday, October 5, 2023

Share:

Ik ben een ochtendmens
Sommige mensen vinden het moeilijk om ‘s ochtends hun bed uit te komen. Ze blijven liever nog even liggen of ze hebben eerst een grote kop koffie nodig, voordat ze aan hun dag kunnen beginnen. Ik ben gelukkig echt een ochtendmens. Ik sta graag vroeg op en begin direct met mijn ochtendroutine. 
Meestal gaat mijn wekker om 06:30 af. Ik moet om 08:30 op mijn werk zijn en ik vind het niet fijn om me te haasten. Nadat ik uit bed ben gestapt, drink ik een groot glas water. Ook maak ik meteen mijn bed op. Daarna zet ik de radio in de badkamer aan en poets ik mijn tanden. Ik zet de douche aan, terwijl ik meezing met de liedjes op de radio. Na een lekkere warme douche, droog ik me af en kleed ik me aan. Meestal kies ik voor een simpele spijkerbroek en een T-shirt of een trui. Dat hangt af van het weer. Ik maak me niet op, want ik hou niet van make-up. Ik ben dus lekker snel klaar. 
Als ik beneden ben, zet ik een lekker kopje thee. Ik ben dol op groene thee. Mijn ontbijt bestaat verder uit een gebakken eitje en twee sneetjes brood. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, ik sla het nooit over! Ik eet het op, terwijl ik de krant lees. Die lees ik niet helemaal uit, hoor, maar ik lees wel de voorpagina en de koppen. Zo ben ik op de hoogte van het laatste nieuws. 
Als het 07:30 is, ruim ik de tafel af en zet ik de vaatwasser aan. Het is tijd om naar mijn werk te gaan! Ik trek mijn schoenen aan en zet mijn pet op. Natuurlijk mag ik mijn rugzak met mijn laptop niet vergeten! Ook neem ik een broodtrommel met twee boterhammen met kaas mee. Die ga ik tijdens mijn lunchpauze opeten. Op mijn werk hebben ze wel een kantine, maar het eten is daar ontzettend duur. Daarom neem ik altijd mijn eigen lunch mee. 
Als ik buiten ben, trek ik de deur achter me dicht. Ik stap de lift in en ga naar beneden. Soms neem ik de trap, maar ik woon op de twaalfde verdieping en vaak heb ik geen zin in ochtendgymnastiek. Als ik de trap neem, kom ik namelijk uitgeput beneden. Eenmaal buiten, stap ik op de fiets. En als het regent, neem ik soms de bus. Rond half negen kom ik op mijn werk aan. Eigenlijk is het niet echt mijn werk, maar een stageplek. Over een paar maanden studeer ik af. Mijn ochtendroutine zal dan niet veranderen, want mijn stageplek heeft me al een leuke baan aangeboden! 
Zo, nu weet je wat meer over mijn ochtend. En jij? Ben jij ook een ochtendmens en sta je graag vroeg op? Of ben jij iemand die het liefst lang opblijft en uitslaapt? 
comments

Login to leave a comment

Related practice books!

See all books