Was ik maar thuisgebleven / Learn Dutch Plusquamperfectum
Good for: B1Episode Number:14

Was ik maar thuisgebleven / Learn Dutch Plusquamperfectum

Vandaag is er een heleboel misgegaan! Alles zat tegen. Als ik had geweten dat het zo’n dag zou worden, was ik in bed blijven liggen. 

Published at: Tuesday, May 5, 2020

Share:

Was ik maar thuisgebleven!
Read more about plusquamperfectum and showing regret.
Vandaag is er een heleboel misgegaan! Alles zat tegen. Als ik had geweten dat het zo’n dag zou worden, was ik in bed blijven liggen
Het begon al bij het opstaan. Toen ik uit bed stapte, stootte ik per ongeluk een glas water om. Ik was vergeten dat ik dat de vorige avond op de grond had gezet! Stom van me, maar ik was wel meteen klaarwakker. 
Nadat ik gedoucht had, ging ik ontbijten. Ik had voldoende tijd, dus ik besloot een eitje te bakken. Terwijl de pan op het vuur stond, wierp ik een blik op mijn telefoon. Ik zag dat ik zeven nieuwe berichten had! Ik was nieuwsgierig en begon ze te lezen en te beantwoorden, maar toen ik klaar was, was mijn eitje aangebrand! Ik heb het in de prullenbak moeten gooien. Daar ging mijn ontbijt.
Snel smeerde ik een boterham met pindakaas. Ik trok mijn jas aan en stapte de voordeur uit, maar toen ik de deur achter me dichttrok, realiseerde ik me dat ik mijn huissleutels en mijn autosleutels binnen had laten liggen
Gelukkig heeft mijn buurman een reservesleutel van mijn huis. Snel liep ik naar zijn voordeur en nog voor ik aan had kunnen bellen, deed hij z'n deur open. Hij had me al zien aankomen
“Heb je je sleutels weer eens binnen laten liggen?” Lachte hij en hij overhandigde me mijn voordeursleutel. Mijn buurman kent me door en door. We zijn goede vrienden.
Toen ik eindelijk onderweg naar mijn werk was, ging het weer bijna mis! Ik botste bijna tegen een fietser aan. Erg hè? Ik had niet gezien dat het stoplicht op rood stond. Gelukkig had de fietser net op tijd kunnen stoppen! Ze was natuurlijk wel geschrokken. Vlug stapte ik mijn auto uit om mijn excuses aan te bieden.
Eenmaal op kantoor wilde ik een lekker kopje koffie nemen. Maar je raadt het al, ook dat ging mis! Er staat een groot koffiezetapparaat op mijn werk. Je kunt uit verschillende soorten koffie kiezen. Ik neem altijd een “koffie verkeerd”. Dat is koffie met heel veel melk. Vandaag drukte ik echter op de verkeerde knop! In plaats van een kopje koffie, kreeg ik een hele kan! Er kwam veel te veel koffie uit het apparaat en toen ik in de gaten kreeg wat er aan de hand was, was er al een grote vlek op de vloerbedekking ontstaan. Al mijn collega’s keken me verbijsterd aan. Ik kon wel door de grond zakken! 
Om half tien had ik een belangrijke vergadering met een potentiële klant. Ik kwam bijna te laat, omdat ik zo’n hectische start van de dag had gehad. Stipt om half tien kwam ik de vergaderruimte binnen. Mijn baas en twee collega’s waren net begonnen. De klant was er nog niet. Mijn baas benadrukte nog eens hoe belangrijk deze vergadering was en hoe graag ze de opdracht van deze klant in de wacht wilde slepen. Plots werd er op de deur van de vergaderruimte geklopt. “Kom maar binnen,” riep mijn baas. De deur ging open en tot mijn verbazing zag ik een bekend gezicht in de deuropening verschijnen. Ik kon het niet geloven. Onze belangrijke potentiële klant was mijn ex! We zijn drie maanden geleden uit elkaar gegaan en we hadden elkaar beloofd om even geen contact te hebben. We hebben geen ruzie, maar je kunt je voorstellen dat de vergadering behoorlijk ongemakkelijk voor me was. Uiteindelijk hebben we de opdracht trouwens wel gekregen! 
Toen ik aan het einde van de dag mijn auto instapte, bleek dat ik de lichten aan had laten staan! De accu was leeg! Ik had geen energie meer om me er druk om te maken. Nadat ik had besloten om dit probleem voor morgen te bewaren, heb ik een collega gevraagd om me thuis af te zetten. 
Toen ik thuiskwam, wachtte me gelukkig een leuke verrassing. Mijn buurman had boodschappen gedaan en hij zwaaide naar me vanachter zijn barbecue. “Hé, buurman/vrouw! Kom je eten?” vroeg hij vrolijk. Hij had speciaal voor mij vegetarische hamburgers in huis gehaald. Het was de perfecte afsluiting van een echte pechdag! 
comments

Login to leave a comment

Related practice books!

See all books