Wat zou jij doen?
Good for: A2Episode Number:12

Wat zou jij doen?

Eindelijk is het weekend! Ik heb deze week ontzettend hard gewerkt en gestudeerd. Ik studeer technische natuurkunde in Delft. Op dinsdag- en donderdagavond werk ik als ober in een restaurant. Het is mijn bijbaan naast mijn studie

Published at: Thursday, April 9, 2020

Share:

Transcripts:

Eindelijk is het weekend! Ik heb deze week ontzettend hard gewerkt en gestudeerd. Ik studeer technische natuurkunde in Delft. Op dinsdag- en donderdagavond werk ik als serveerster in een restaurant. Het is mijn bijbaan naast mijn studie. Dat is hartstikke leuk, maar soms ben ik wel moe aan het einde van de week. Ik heb het weekend nodig om uit te rusten. Dit weekend heb dit nog geen plannen. Ik heb wel een paar ideeën! 
Op zaterdag wordt het mooi weer. Ik zou een lange wandeling in het bos kunnen maken. Mijn hond en ik zijn dol op de natuur. Mijn hond heet Cappuccino. Grappige naam hè? Cappuccino en ik gaan regelmatig naar het strand of het bos. Daar kan hij lekker rennen en zwemmen. We zouden ook naar de heide kunnen gaan. Dat zou Cappuccino fantastisch vinden. Er zijn heel veel konijnen op de heide. Mijn hond houdt van konijnen, maar hij eet ze niet op hoor! Hij rent alleen maar een beetje achter ze aan. Na onze wandeling zou ik warme chocolademelk kunnen drinken in het café dat naast het natuurgebied ligt. 
Maar goed, ik heb ook nog een to-dolijstje waar ik aan moet werken. Ik zou dit weekend eigenlijk mijn huis moeten schoonmaken en ik zou ook de auto naar de garage moeten brengen, want het achterlicht is kapot. Ik heb mijn auto volgende week nodig, dus het moet gebeuren. En weet je wat ik ook zou moeten doen? Ik zou een cadeautje voor mijn beste vriend moeten kopen. Hij heeft me geholpen met het leren voor een belangrijk examen. Ik ben geslaagd, mede dankzij zijn hulp! Ik zou hem echt moeten bedanken. Ik weet alleen niet wat hij leuk zou vinden. Zou een bioscoopbon een leuk cadeau zijn? Of is dat te onpersoonlijk? Misschien vindt hij het gezelliger om samen uit eten te gaan.
Trouwens, weet je wat ik dit weekend het allerliefst zou willen doen? Ik zou heel graag mijn vriend willen zien! Hij heet Thomas. Hij studeert geneeskunde, dus hij wordt dokter. Thomas is al bijna klaar met zijn studie en hij is nu in Suriname voor een stage. Hij komt pas over drie maanden terug. Ik mis hem enorm. Ik zou hem natuurlijk willen bezoeken, maar ik heb het zelf ook heel druk met mijn studie en de vliegtickets zijn niet goedkoop. Als ik de loterij zou winnen, zou ik direct naar Suriname vliegen
En jij? Wat zou jij doen, als je de loterij zou winnen?

Related content:

comments

Login to leave a comment

Related practice books!

See all books