Zomer in Nederland 
Good for: A2Episode Number:16

Zomer in Nederland 

Het is weer zomer in Nederland. Dat betekent dat de terrassen vol zitten en de mensen veel buiten zijn. Natuurlijk is de zomer dit jaar anders, vanwege het coronavirus. Mensen moeten anderhalve meter afstand houden en het is moeilijk om een verre reis te plannen. 

Published at: Thursday, July 9, 2020

Share:

Transcripts
Het is weer zomer in Nederland. Dat betekent dat de terrassen vol zitten en de mensen veel buiten zijn. Natuurlijk is de zomer dit jaar anders, vanwege het coronavirus. Mensen moeten anderhalve meter afstand houden en het is moeilijk om een verre reis te plannen. 
Toch gaan veel reislustige Nederlanders dit jaar op vakantie. De zomermaanden zijn de populairste maanden om op vakantie te gaan. We bespreken de populairste vakantiebestemmingen van de afgelopen jaren. 
Frankrijk 
Als het om de zomer gaat, is Frankrijk het populairst. Er worden elk jaar meer dan een miljoen vakanties naar Frankrijk geboekt. Frankrijk ligt voor de hand, omdat het gemakkelijk met de auto te bereiken is. Dit maakt dat het land in trek is voor kampeerders en gezinnen met jonge kinderen. Maar ook landen als Duitsland, Spanje en Italië zijn om dezelfde redenen populair. 
Zon, zee & strand
In de zomer willen de meeste mensen lekker naar de zon. In Nederland regent het vaak en Nederlanders willen er vaak zeker van zijn dat ze tijdens hun vakantie lekker aan het strand kunnen liggen. Daarom zijn naast Spanje, ook Griekenland en Turkije populaire landen voor wie zon, zee en strand zoekt. Terwijl veel Nederlanders in Frankrijk en Duitsland kamperen, boeken ze in Griekenland en Turkije vaak een hotel of zelfs een all-inclusive vakantie. 
Natuurvakanties 
Steeds meer Nederlanders willen de rust van de natuur opzoeken tijdens de zomerweken. Dit kan ook in landen als Frankrijk en Italië, maar Scandinavië, Ijsland en Schotland zijn in opmars. Hoewel je in die landen minder van de zon kunt genieten, kun je er prachtige wandelingen maken. 
Verre reizen
De laatste jaren is het steeds eenvoudiger geworden om in een vliegtuig te stappen en een verre reis te maken. Nederlanders die graag ver van huis gaan, reizen meestal naar Curaçao, Kaapverdië, Florida, Indonesië, Zuid-Afrika en Mexico. Ook Zuidoost-Azië is erg in trek: Thailand en Vietnam zijn populair onder backpackers én gezinnen met kinderen. Door het coronavirus is het maken van dit soort reizen op dit moment niet makkelijk. Ook kiezen steeds meer mensen bewust voor een vakantie dicht bij huis, omdat vliegen belastend is voor het milieu. 
Oostenrijk
Een land wat niet in ons rijtje mag ontbreken is Oostenrijk. Dit land is zowel een zomer- als een winterbestemming voor Nederlanders. Het is al jaren het favoriete wintersportland en in de zomer kun je er heerlijk wandelen en genieten van bergen en meren. 
Weet jij al waar jij dit jaar heengaat? Of blijf je net als ruim een kwart van de Nederlanders lekker thuis? 
comments

Login to leave a comment

Related practice books!

See all books