Learn Dutch A2 - De vier seizoenen
Good for: A2Episode Number:33

Learn Dutch A2 - De vier seizoenen

Het weer in Nederland is erg wisselvallig. Op het ene moment regent het en op het andere moment schijnt de zon weer. Sommige mensen vinden dit vervelend, maar ik vind het eigenlijk wel leuk. Het weer in Nederland is nooit saai. 

Published at: Sunday, November 14, 2021

Share:

Het weer in Nederland is erg wisselvallig. Op het ene moment regent het en op het andere moment schijnt de zon weer. Sommige mensen vinden dit vervelend, maar ik vind het eigenlijk wel leuk. Het weer in Nederland is nooit saai
Nederland heeft vier seizoenen. De winter, de lente, de zomer en de herfst. Je mag de lente ook “het voorjaar” noemen en de herfst “het najaar”. 
De Nederlandse winter is koud, maar niet zo koud als in sommige andere landen. Veel mensen dragen een dikke winterjas en wollen handschoenen tijdens de winter. Het regent vaak, dus de winter is niet alleen koud, maar ook nat. Januari is de koudste maand van het jaar. In Nederland sneeuwt het niet zo vaak, maar in december, januari en februari kun je af en toe een dunne, witte laag sneeuw op de daken aantreffen. Gemiddeld sneeuwt het ongeveer tien keer per jaar, maar in sommige jaren sneeuwt het amper. Als het vriest, zul je veel schaatsende* mensen op de grachten en meren zien.
De Nederlandse lente is erg mooi. In maart en april komen de planten weer tot leven. Je zult kleine, kleurrijke bloemen uit het groene gras zien schieten, zoals krokussen, narcissen en hyacinten. Ook de bomen krijgen weer blaadjes en veel bomen staan in bloei. Voor veel Nederlanders is dit de mooiste tijd van het jaar. De lange winter is voorbij en de zomer ligt nog in het verschiet! Het zijn prachtige maanden. In april valt er weinig regen in vergelijking met andere maanden. 
En dan wordt het zomer! Dit populaire seizoen zorgt ervoor dat Nederlanders naar buiten gaan. In deze maanden wordt er veel gebarbecued en eindelijk kun je in een korte broek naar buiten gaan. Toch is de Nederlandse zomer niet zo warm. Het gemiddelde is namelijk maar 17 graden. Er zitten wel hete dagen tussen. Het kan snikheet aanvoelen, want de meeste Nederlandse huizen hebben geen airco. Nederlanders gaan op de heetste dagen massaal naar het strand. Als je op een heerlijke zomerdag met de auto naar Zandvoort of Scheveningen wil gaan, kom je waarschijnlijk in een lange file terecht. Kinderen zijn vrij in juli en augustus, dus in deze tijd van het jaar gaan Nederlanders ook vaak op vakantie. Vooral de zuidelijke landen zijn populair, zoals Frankrijk, Italië en Spanje. Voor veel mensen kan deze tijd niet lang genoeg duren en sommige mensen zijn een beetje verdrietig als de zomer weer voorbij is. 
De herfst is mijn favoriete seizoen. De bladeren aan de bomen krijgen bijzondere herfstkleuren. Het is het perfecte moment om een flinke boswandeling te maken. In het bos kun je genieten van de vallende* bladeren en de laatste warme dagen van het jaar. Ook kun je er paddenstoelen spotten. De vliegenzwam is de bekendste paddenstoel. Het is een rode paddenstoel met witte stippen. Paar pas op, je kunt hem beter niet eten, want dat is gevaarlijk. Hij is namelijk giftig. Daarnaast is het verboden om wilde paddenstoelen te plukken. 
Wat is jouw lievelingsseizoen? Ik hoop de winter, want dit seizoen staat op dit moment voor de deur! 
comments

Login to leave a comment

Related practice books!

See all books